Dieren

Alle dieren op de Kinderboerderij worden dagelijks in de gaten gehouden door de medewerkers van de Kinderboerderij. Zij weten dan ook precies wat en hoeveel ze gegeten hebben en of ze er nog gezond uit zien.

Dat is ook precies de reden waarom onze dieren niet zomaar gevoerd mogen worden met meegebracht voedsel door de bezoekers. Soms krijgen de dieren verkeerd voedsel dat niet geschikt voor ze is. Zoals koekjes of crackers voor de geiten of beschimmeld brood voor de eendjes. Hier kunnen de dieren (erg) ziek van worden. Alle dieren op de kinderboerderij hebben een eigen dieet dat afgestemd is op wat het dier nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de dieren het voer in de juiste hoeveelheden krijgen, zodat ze niet dik worden.

Op de Kinderboerderij zijn zakjes "dierensnoep" te koop. Deze zakjes kosten 50 eurocent. Dit voer mogen de kippen en de geiten altijd hebben. Dus als je wilt kun je de dieren altijd voeren.

Op deze manier houden we de dieren gezond.

Paarden

Mag ik aan u voorstellen: Bram, Billy en Hakim. Onze , zeer ondeugende, Shetland Pony's. Ze zijn ook al heel lang samen en kunnen niet zonder elkaar.

Geiten

Op de kinderboerderij hebben we 2 verschillende soorten geiten: Nederlandse Landgeiten en Dwerggeiten. De Landgeiten vormen samen met onze schapen de "grote"kudde. De Dwerggeitjes hoeven hun wei alleen met elkaar te delen. 

Cavia´s

Sinds kort hebben de cavia's hun eigen huis. Ze wonen er nu met zijn 5e en hebben het reuze naar hun zin.

Kat

Er leven op het ogenblik 3 katten op de boerderij. Zij  hebben echt een baan: muizen vangen. Soms vangt onze Bluey zelfs een mol (dit tot grote vreugde van onze tuinman Henk). 

Konijnen

We hebben natuurlijk ook diverse konijnen. Zo zitten in de konijnenberg: Minty en Karel, Sophie, Sjaak en Mindy. Daarnaast hebben we ook nog Vivi en haar vriendje Max, zij wonen naast het caviahuis. Onze konijntjes zitten nooit alleen, ze hebben altijd een vriendje of vriendinnetje. Konijnen zijn namelijk echte groepsdieren.

Schapen

We hebben ook nog 6 hele lieve schapen

Kippen

Onze kippen hebben het ook niet slecht: elke morgen lekker naar buiten, de wei in en in de avond weer lekker naar hun warm nachtverblijf.

 

 

Varkens

Dit zijn Frankie en Knorretje. Frankie is het mannetje (dat zie je omdat hij 2 slagtanden heeft) en Knorretje is zijn vriendin. Ze zijn in 2013 bij ons gekomen en ze genieten van hun leven op de kinderboerderij. In de zomer liggen ze lekker in het zonnetje en als ze het te warm krijgen nemen ze lekker een modderbad.