mencia de mendoza helpt de kinderboerderij

12 Leerlingen en hun docent zijn volop actief geweest op de kinderboerderij.

Op donderdag 23 maart hielpen leerlingen van Mencia de Mendoza mee met het verder ontginnen van de Belevingstuin. Het laatste stukje moest vrij gemaakt worden van onkruid en allerlei ander ongenode gewassen.

Wie zegt dat jongelui niet meer kunnen werken had die dag eens moeten komen kijken. Heuveltjes werden geslecht en er stond een kar vol onkruid.

Namens alle vrijwilligers en bezoekers van de kinderboerderij van harte bedankt.

FEEST OP KINDERBOERDERIJ DE SIK

Dat de dieren op Kinderboerderij De Sik het goed hebben lijdt geen twijfel. Maar net al bij onze eigen verjaardagen worden ook de dieren op de kinderboerderij eens keer per jaar extra in het zonnetje gezet. Op 4 oktober vieren alle dieren eigenlijk hun verjaardag en zeg nou zelf, wat is een verjaardag zonder taart. Nou daar hebben de kinderen uit de wijk Haagse Beemden wel voor gezorgd. Op 5 oktober, ja een dag te laat, werd er door een groot aantal kinderen gezorgd voor een taart voor alle dieren. Niet een gewone taart, maar een taart van groenten en fruit, brood en allerlei andere lekker dingen.  En reken maar dat ze er van gesmuld hebben. Binnen een paar tellen waren alle schalen leeg en konden de dieren weer met volle buikjes naar hun hokken gaan om daar eens goed uit te rusten van deze extra lekkere dingen.

WIJSNEUSJES TE GAST OP DE KINDERBOERDERIJ

De groep Wijsneusjes van kinderdagverblijf Hupsakee brachten een bezoek aan kinderboerderij De Sik. natuurlijk was er volop aandacht voor de dieren en werden zelfs de kippen gevoerd, maar de grote aandacht ging toch uit naar het alom aanwezige speelgoed. als dank voor dit bezoek maakten de kinderen een prachtig boek met door hezelf gekleurde tekeningen. ook dit bezoek was volgens de leidsters voor herhaling vatbaar